DRAGAN KOVAČEVIĆ OSTAJE U REMETINCU! Sa Županijskog suda javljaju da moraju ispitati još osam svjedoka

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dragan Kovačević i ostali pritvoreni u nastavku afere Janaf ostaju još barem 20 dana u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

“Odvjetnici su branili okrivljenike kako najbolje znaju, no sudac istrage je donio odluku kakvu je donio, produljio je istražni zatvor. Ostalo je za ispitati još osam svjedoka koje ćemo ispitati u danih 20 dana”, rekao je zastupnik DORH-a, javlja N1.

– Trebalo je u startu ispitati 39 svjedoka, a u mjesec dana je ispitan 31 svjedok – rekli su iz DORH-a na konferenciji za medije. Iz DORH-a nisu htjeli komentirali želju Dragana Kovačevića za nadopunom obrane.

Podsjetimo, u četvrtak je na slobodu pušten  Edo Seifried, direktor M.G.S. Grupe kojeg Uskok istražuje zajedno s Draganom Kovačevićem u aferi Janaf. Pustili su ga iz istražnog zatvora nakon što su ispitali većinu svjedoka. Uz Kovačevića su još pritvoreni i Ivan Širić iz Cefisa te Vlado Zorić iz Janafa.


Kovačevića se sumnjiči da je za mito u vidu stanova u Ban centru u Zagrebu i na splitskom Žnjanu, Alfa Romea Giuliette za njegovu kćer i najam Lexusa za njegova sina, u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, sredio da Janaf daje poslove na informatizaciji i digitalizaciji tvrtki Cefis njegova prijatelja Ivana Širića. Tvrtka je zauzvrat kupila stanove, kojima se koristio Kovačević, ali i auto te plaćala najam Lexusa. Osim Kovačevića i Širića, drugom istragom obuhvaćeni su i direktor u Janafu Vlado Zorić te Edo Seifried, član uprave tvrtke M.G.S. Grupe. Sva četvorica i dalje su u istražnom zatvoru.

Komentari