DOLAZI LI KRAJ ADVENTA KAKVOG VOLIMO? Bandić je i dalje optimističan, prognozira: ‘Očekujem za dva tjedna pad zaraženih’

FOTO: Pixsell

“Advent kakav smo poznavali je iza nas. COVID nas tjera na drugačiji pristup stvarima, a organizirat ćemo ga u uvjetima u kojima možemo”, poručio je gradonačelnik Milan Bandić dodavši da će učiniti sve da se ipak i ove godine održi. U idućih će tjedan dana konačnu odluku donijeti s gradskim i nacionalnim stožerima civilne zaštite, a ono što je već sada sigurno jest da se neće održati na svim lokacijama kao i proteklih godina.

“Tamo gdje su terase ugostitelja neće biti kućica, Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac će ostati kao prostori za Advent kao i svake godine, a tu je i Europski trg, Gornji grad i Gradec te nešto na Jelačić placu, gdje bi se mogle staviti kućice županija”, rekao je.

Bandić je optimističan i po pitanju pada broja zaraženih jer “ne može to beskonačno rasti”.

“Očekujem za dva tjedna blagi pad, neće to biti naglo, ali očekujemo pad broja zaraženih”, prognozirao je Bandić gostujući u emisiji “Zagrebi po Zagrebu” Radio Sljemena. Najavio je i da će radi smanjenja gužvi na blagdan Svih svetih, ZET već tjedan dana prije blagdana uvesti pojačane linije za groblja.


Time će se, kaže gradonačelnik, smanjiti gužve i neće se ugroziti zdravlje ljudi jer će im biti omogućeno da do blagdana obiđu grobove, tako da ostane malo onih koji će na groblja ići dan prije i na sam blagdan.

 

Komentari