Dok zbog teške bolesti uspješno odgađa odlazak u zatvor, Horvatinčić sklapa biznis u Istri

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Iako je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci, Tomo Horvatinčić već godinama uspješno odgađa izvršenje kazne. Podsjećamo, Horvatinčić bi trebao u zatvor jer je u pomorskoj prometnoj nesreći, koju je skrivio, jahtom usmrtio talijanski bračni par.

Da stvar bude još bizarnija, usprkos teškom zdravstvenom stanju, kako on tvrdi, Horvatinčić gleda kako da još malo napuni džep. Tako je njegova tvrtka Hoto Istra investirala u luksuzne nekretnine u istarskom mjestu Barat. Navedeni projekt započeo je pred sam kraj suđenja, a gradilište obuhvaća nekoliko objekata, te se nalazi u samom centru sela.

Ovaj poduzetnik odlazak u zatvor uspješno odgađa još od 2019. godine zbog svoje kronične bolesti. Iako ga teška bolest sprječava da leži iza rešetaka, dobar njuh za biznis nije izgubio.

Tako je u rujnu 2020. godine, Horvatinčić je potpisao punomoć iz koje je vidljivo da je labinskoj tvrtki A. G.M. Projekt, čiji je vlasnik i direktor Davor Mileta, prenio ovlast da u njegovo ime poduzima sve radnje i potpisuje “svu potrebnu dokumentaciju vezano za ishodovanje posebnih uvjeta, potvrdu glavnog projekta i građevinske dozvole kod svih nadležnih organa za njegove parcele u naselju Barat, općina Kanfanar, “a u svezi rekonstrukcije stambene građevine – H1 (obiteljske kuće s dvije stambene jedinice) te gradnje otvorenog bazena”, piše Index.


Podsjećamo, Horvatinčić tvrdi da ga već godinama operira liječnik u inozemstvu, te da mogućnost liječenja kod nas ne postoji. Ipak, ako se ispostavi da se zahvat može izvesti u Hrvatskoj, to će onda vjerojatno značiti da bi se Horvatinčić po potrebi s izdržavanja kazne vozio na liječenje.

Ovih dana liječnički konzilij Zatvorske bolnice u Zagrebu odlučit će treba li Horvatinčiću biti dopuštena nova odgoda, te može li u okviru zakonskog sustava dobiti adekvatnu liječničku skrb.

Komentari