Dekanica i prodekan PBF-a peglali karticu faksa na Baliju: Kupovali Chanel, Hugo Boss, namještaj…

Foto: Pinterest

Dekanica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Jadranka Frece i prodekan za financije Damir Ježek na službenom putu na Bali 2019. godine peglali su službenu karticu fakulteta.

Kako je objavio Telegram, oni su u studenom 2019. otputovali na Bali na znanstvenu konferenciju, gdje su odsjeli u luksuznom resortu s pet zvjezdica. Prodekan Ježek službenom je karticom osmodnevni boravak platio više od 7900 kuna. Dekanica je potrošila 1361 kunu u Hard Rock Cafeu Bali te nešto više od 1900 kuna u trgovini Polo Ralph Laurent u zračnoj luci.

Službenu karticu fakulteta su koristili i nakon konferencije, odnosno tijekom povratka s Balija u duty free shopu u zračnoj luci. Prodekan Ježek je u duty free shopu potrošio prvo 9885 pa 2169 kuna. Konferencija se odvijala od 18. do 19. studenog, dok je prodekan u duty free shopu trošio 20. studenog.

Te je troškove opravdao kao “poslovne poklone organizatorima znanstvenog kongresa na Baliju, za 12 članova znanstvenog odbora”. No, organizatori konferencije tvrde da nikakve poklone nisu dobili.


Foto: Pinterest

Organizatori: Nije bilo nikakve razmjene darova

U odgovoru za Telegram organizatori konferencije potvrđuju da su na konferenciji 2019. imali nekoliko hrvatskih govornika. Pojašnjavaju da su hrvatski gosti sami bukirali smještaj i dodaju kako se konferencija odvijala u hotelu Marriot Bali Seminyak Resort, gdje je bio organiziran i smještaj za govornike.

“Navedeni govornici platili su kotizaciju i prisustvovali konferenciji i između nas nije bilo razmjene darova”, kažu organizatori.

Foto: Pinterest
Prodekan Ježek, suočen s činjenicom da organizatori tvrde da nikakve poklone nisu dobili, kaže da je “šokiran i neugodno iznenađen” te na kraju dodaje da su darovi možda ukradeni.

“Moram priznati da sam šokiran i neugodno iznenađen Vašom informacijom jer smo isti dan organizirali dostavu poklona u hotel i javljeno nam je da je dostava uredno izvršena.

Zato bih Vas lijepo molio da mi pošaljete navedenu korespondenciju jer to može ukazivati na mogućnost otuđenja navedenih poklona i lažne obavijesti koju smo dobili taj dan o uredno izvršenoj dostavi”, napisao je prodekan.

Foto: Pinterest

Telegram je ranije otkrio kako je dekanica Jadranka Frece službenom karticom kupovala Chanelove parfeme, odjeću Hugo Boss i Ralph Lauren, namještaj i naočale.

Ona kaže da je kao dekanica PBF-a ovlaštena koristiti službenu karticu fakulteta za, redom, plaćanja u inozemstvu, plaćanja računa fakulteta koji zahtijevaju kartično plaćanje, troškove reprezentacije i ugošćivanja. “Troškovi po službenoj kartici su provjereni od strane revizije koja je utvrdila da s danom 30. lipnja 2020. nije bilo nepravilnosti u pogledu trošenja istih”, zaključuje Frece u odgovoru Telegramu.

Foto: Pinterest

Komentari