Dan mimoza na Cvjetnom trgu: Hrvatska liga protiv raka ističe koliko su redoviti pregledi važni u prevenciji raka

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Dan je mimoza na Cvjetnom trgu, 13. tradicionalna javno zdravstvena akcija posvećena prevenciji raka vrata maternice u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Grada Zagreba. Cilj akcije je upoznati javnost o važnosti edukacije, cijepljenja i ranog otkrivanja raka vrata maternice.

Cvijet mimoze svojom nježnošću simbolično ukazuje na važnost osvješćivanja spomenute bolesti. Građanke i građani moći će od 10 do 14 sati dobiti odgovore i savjete zdravstvenih djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”. Bit će prisutni brojni visoki državni dužnosnici i osobe iz društvenog života. Javnozdravstvenu akciju sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Glavni cilj ove akcije, koja se održava u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, je podignuti svijest o važnosti i načinima prevencije od ove bolesti od koje godišnje u Hrvatskoj premine više od 100 žena.

Pokrovitelji projekta su Predsjednica Republike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i gradonačelnik Grada Zagreba.


Komentari