COVID REDARI NA MIROGOJU: Ne drže distancu, zaštitnu masku nose ispod nosa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sprovod Milana Bandića održat će se u 12 sati na Mirogoju. Iako je prema epidemiološkim mjerama broj prisutnih na sprovodu ograničen na 25, očekuje se znatno više. Prisutan je i velik broj covid redara.

Bandićev suradnik i šef gradskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar najavio je da će na Mirogoju biti 300 covid-redara. Oni su već okupljeni u grupice, ali ne drže propisani razmak, a neki od njih ne nose maske.

Pogreb iznenada preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održat će se se 3. ožujka s početkom u 12.00 sati na Mirogoju. Podsjetimo, Bandić neće biti pokopan u Aleji Velikana, već kod Zida boli, nedaleko od groba Većeslava Holjevca, također nekadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika. Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren.

Proglašen je i Dan žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja. Otkazane su i sve svečanosti. Očekuje se nekoliko tisuća ljudi, a na punktovima podstavljeni i dezinficijensi na nekoliko lokacija, kao i maske za one koji ih nemaju.


Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Iz Holdinga napominju kako parkiranje na prostoru Gradskog groblja Mirogoj neće biti moguće te pozivaju sve da, sukladno epidemiološkim mjerama, koriste javni gradski prijevoz ili taksi. Zbog pogreba će biti pojačana i linija 106 koja vozi do Mirogoja.

Misa zadužnica služit će se nakon pogreba, u 15:00 sati, u crkvi Majke Božje Lurdske, Vrbanićeva 15.

Komentari