BURNO NA FILOZOFSKOM! Fakultet od danas bez dekana, profesori upozoravaju na teško stanje

Ognjen Alujević

Na izvanrednoj sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta u Zagrebu danas je bilo itekako burno. Naime, zbog neprihvaćanja financijskog izvješća o.d. dužnosti dekana prorektora Miljenka Šimprage, fakultet više nema dekana. Od 84 prisutna člana Fakultetskoga vijeća, za izvješće glasala su 32 člana, protiv ih je bilo 35, a suzdržanih 17,.

Kako je izvješće o prijedlogu proračuna Fakulteta i njegovu izvršenju dio godišnjeg izvješća o radu i poslovanju Fakulteta, prema članku 26. Statuta FFZG, ako dekanu nije prihvaćen godišnji izvještaj o radu i poslovanju Fakulteta, mandat mu prestaje.

Od danas tako Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana, priopćio je u ime zabrinutih članovi Fakultetskoga vijeća, nastavnika i studenata profesor na FFZG-u Neven Jovanović.

Profesori Neven Jovanović i Renata Geld održali su u petak konferenciju za novinare ispred zgrade FFZG-a na kojoj su upozorili na teško stanje na tom fakultetu i krizu upravljanja. Naime, dekanskim programima Geld i Jovanovića, koje je poduprlo Fakultetsko vijeće FFZG-velikim brojem glasova, Senat zagrebačkoga Sveučilišta u srijedu, 27. siječnja, nije dao suglasnost i time se složio s prethodnom odlukom i prijedlogom rektora Damira Borasa.


Komentari