BRZI, ŽESTOKI I RANJENI! HGSS imao pune ruke posla na Sljemenu, mole Zagrepčane da smire strasti

Photo: HGSS

Ekipa iz HGSS-a ponovno ima pune ruke posla. Nakon što su u nedjelju spašavali čak pet osoba koje su upale u nevolju na Medvednici, objavili su apel svim Zagrepčanima koji su skloni zimskim radostima.

“S obzirom na izuzetno velik broj posjetitelja vršne zone Medvednice, molimo sve posjetitelje da pokažu povećan oprez – sanjkaju se tamo gdje je sanjkanje moguće, uvijek kontroliraju svoju brzinu i NIKAD se ne dovedu u situaciju da ispuste sanjke niz padinu. Držite se svih mjera za sigurnost u planini u zimskim uvjetima”, priopći su spasioci.

Naime, 17. siječnja, prvo su dobili dojavu o nezgodi na Činovničkoj livadi. U ženu su se zabile sanjke i teško je ozlijedile, zbog čega su je imobiliziranu morali smjestiti u vakuum madrac. Za vrijeme čekanja hitne pomoći do spašavatelja stiže obavijest o novom problemu. Ovog puta muškarac se sanjkao, udario u kamen i rasjekao glavu.

No, vrlo brzo telefon je ponovno zazvonio. Žena se sanjkala i udarila u trbuh, a na koncu i onesvijestila. HGSS-ovci su je odveli u svoj prihvatni centar na vrhu Sljemena kako bi joj dali kisik.


Nije puno prošlo do novog poziva u pomoć zbog majke koja se osjeća slabo. U pratnji supruga i malodobne djece, odvraćena je od samostalnog spuštanja niz planinu, a nakon što su je utoplili, spuštena je niz padinu motornim vozilom.

Na kraju dana još se dogodilo iščašenje ramena snowboardera. Nakon imobilizacije i ovaj posjetitelj Sljemena dobio je uslugu prijevoza vozilom hitne medicinske pomoći do bolnice.

 

Komentari