Bravo roditelji! U Zagrebu se konačno postavljaju koridori za sigurniji put djece do škole

Izvor: Facebook

Veliki potres u Zagrebu 22. ožujka prošle godine jako je oštetio središte grada, a razoran potres 29. prosinca na području Banovine dodatno je narušio sigurnost zgrada. Kako je po pitanju obnove učinjeno malo, roditelji iz metropole okupili su se oko peticijeZa siguran put do škole” kako bi ukazali na važnost postavljanja sigurnosnih mjera na mjestima gdje postoji opasnost od padanja žbuke i slično.

“18. siječnja 2020. počinje nastava – brojni će učenici krenuti put škola, a pritom će biti životno ugroženi. Sada je doslovno dovoljan nešto jači zapuh vjetra, naknadno podrhtavanje tla (a tlo se neprestano i već mjesecima trese), da pokrene crijep s već oštećenog krova ili ciglu s napuknutog pročelja. To bi, nažalost, moglo imati fatalne posljedice po ljudske živote”, napisali su iz Inicijative.

Pri tome su naglasili da bi trebalo postaviti koridore, odnosno tunele na svim prilaznim cestama i ulicama do škola u ulicama gdje su zabilježena oštećenja. I zaista, čini se da je Grad uvidio stanje u centru glavnoga grada, te su radnici postavili dosad željezne konstrukcije, odnosno tunele u dijelu Gundulićeve i Varšavske, a još uvijek se čeka da se koridor podstavi i na istočnoj strani ulici koja vodi do osnovne škole Ivana Gundulića.

Već danima se radi na sanaciji, a sve zahvaljujući masovnom apelu roditelja.


Komentari