BORAS NEUNIŠTIV: Propala inicijativa o razrješenju, on napao medije: ‘Pišu gluposti i obmanjuju javnost’

FOTO: vijesti.hrt.hr

Izgleda da ipak neće biti ništa od smjene rektora Damira Borasa. Na sjednici Senata Sveučilišta u zagrebu većina je glasala protiv uvrštavanja njegove smjene na dnevni red. Od 68 prisutnih članova senata, svega njih 13 glasalo je za uvrštenje te točke u dnevni red.

Boras je odbio razgovarati o pitanjima koja opterećuju Sveučilište, a stanje na njemu nahvalili su i neki dekani.

“Uvijek može bolje, ali stanje je dobro”, rekao je dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić prije sjednice.

Na sjednici se nalazi i odvjetnik Bajs, iako nije poznato što bi on trebao raditi na sjednici, javlja Telegram.


Boras na sjednici ne razgovara o skandalima koji potresaju Sveučilište, već hvali svoju upravu. Rektor je senatorima rekao i da “oni koji pišu po novinama nemaju pojma” i dodao da mediji “pišu gluposti i obmanjuju javnost”.

Senat Sveučilišta u Zagrebu sastaje se uživo u petak nakon gotovo godinu dana. Trebalo se razgovarati o brojnim skandalima koji potresaju Sveučilište, a sve na zahtjev Sveučilišnog savjeta s Lukom Burilovićem na čelu.

“Očekujemo ono na što smo mi s Filozofskog fakulteta upozoravali četiri godine. Očekujemo da Senat i sveučilišni Savjet nastupe kao ravnopravna tijela upravljanja Sveučilišta u Zagrebu”, rekao je Neven Jovanović s Filozofskog fakulteta za N1.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja nedavno je izbacio Borasa iz svojih redova zbog, kako su naveli, kršenja akademskih i demokratskih načela.

Komentari