BIVŠI MINISTAR UPLETEN U AFERU JANAF? Kovačević dobio poslovne prostore u Zagrebu u vrijeme Gorana Marića

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dragan Kovačević zakupio je državne lokale u centru Zagreba u vrijeme ministra Gorana Marića, piše u subotu Jutarnji list, navodeći detalje o poslovnom odnosu uhićenog šefa Janafa, bivšeg ministra i vlasnika vile u Samoboru.

Tri državna prostora u Miškecovu prolazu u Zagrebu pripala su na natječaju 2017. godine tvrtki Rebeca iz Zagreba. U to vrijeme ministar državne imovine bio je bivši ministar Goran Marić, a tvrtku Rebeca, koja je tada pobijedila na natječaju, osnovala su poduzeća Lucciola poduzetnika Nevena Perice i Eko-glob, čiji je osnivač društvo Globfi, a čiji je, pak, osnivač Finkor, tvrtka koja je i vlasnik prostora u kojem se smjestio takozvani klub Dragana Kovačevića.

Donedavni predsjednik Janafa, koji je u pritvoru zbog sumnje da je primio mito od 1,9 milijuna kuna, ujedno je osnivač te tvrtke.

Sve te tvrtke prijavljene su na adresi na kojoj se smjestio Kovačevićev klub i u njima je direktorica Ivana Širić. Zanimljivo je pritom spomenuti da su mediji ovih dana pisali da je upravo u Janafu radila i nevjesta bivšeg ministra Marića.


Riječ je o tri poslovna prostora u Miškecovu prolazu – dva od 22 četvorna metra, za koje najamnina iznosi 3900 kuna, te jedan od 29 kvadrata, čija je najamnina 5200 kuna.

U jednom od prostora nedavno je otvorena pivnica. Podsjetimo da se upravo u aferi s ministrom Marićem spominjala tvrtka Alfa stan grupa (jer je u jednom od stanova koje je gradila u najmu živio njegov sin).

Pritom je zanimljivo da su u garaži suvlasnika Alfa stan grupe, koja se bavi građevinarstvom, u Samoboru istražitelji ovih dana pronašli Kovačevićev automobil, donosi Jutarnji list.

OVAKO JE GOVORIO VRDOLJAK: ‘Uredit ćemo državu, kao što smo uredili Janaf’

Komentari