Bivša predsjednica Upravnog vijeća KB Dubrava: ‘Ne znam što to nismo dobro napravili’

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Vlada je razriješila na zatvorenom dijelu sjednice dosadašnju predsjednicu Upravnog vijeća KB Dubrava, Grozdanu Perić. Sad je poznato i tko je novi predsjednik. To je Silvio Bašić.

“Moj prvi potez je odavno počeo, kad sam došao u bolnicu u 2008. godine. Trudio sam se podići kvalitetu pružanja usluge našim bolesnicima kao i velika većina zdravstvenih djelatnika, rekao je novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić za HRT.

On je dosad bio tajnik u Ministarstvu zdravstva. Razriješene su i članice Upravnog vijeća KB Dubrava Veronika Laušin i Irena Jukić te su novim članovima imenovani Jasminka Hlupić i Vedran Kranjčević.

Kazao je i da nije ‘zadatak skidati glave’.


“Nije zadatak da skidamo glave nego da omogućimo djelatnicima perjanice hrvatskog zdravstva, a to je KB Dubrava, da i dalje maksimalno profesionalno pružaju adekvatnu skrb našim bolesnicima. Ako bude potrebe poduzet ćemo sve potrebne mjere”, rekao je.

Nakon odluke bivša predsjednica komentirala je kako su ‘tu bili neki manji propusti’.

‘Mislim da smo zaista sve profesionalno odradili, ali su bili neki manji propusti. Mislim da za to nije bilo nadležno Upravno vijeće, a je li onome kako stoji u samom izvješću, da nije bilo koordinacije između koordinatora i ravnatelja, to je nešto što nije bilo u nadležnosti Upravnog vijeća”, rekla je sad već bivša predsjednica Upravnog vijeća KB-a Dubrava Grozdana Perić za Dnevnik Nove TV.

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju. ”Ne znam što to nismo dobro napravili i što to nismo dobro radili”, kazala je Perić.

Komentari