Bio je čovjek ovog grada, a godinu dana nakon smrti Branko Lustig i dalje nije pokopan. Obitelj je shrvana

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Iako je posljednji ispraćaj Branka Lustiga, filmskog producenta i dobitnika dvaju Oscara, održan 25. studenog prošle godine u Krematoriju na zagrebačkom Mirogoju, njegovi posmrtni ostaci i dalje su tamo, a ne u grobu. Iz Gradskih groblja odgovorili su kako će se polaganje urne organizirati kada se uredi dodijeljeno grobno mjesto, piše Net.

Supruga velikana kojeg pamtimo kao producenta kultne “Schindlerove liste” Stevena Spielberga i “Gladijatora” Ridleyja Scotta Mirjana Lustig ogorčena je cijelom situacijom. Navodi kako je Grad Zagreb želio sahraniti Branka o njihovom trošku.

“Kći i ja smo pristale na to jer je Branko bio takoreći čovjek ovog grada, mnogo je radio i napravio za Zagreb. No, kada se s tim počelo odugovlačiti posve sam pogubila živce i sama otišla platiti grobno mjesto”, objašnjava udovica, prenosi Net. No, urna je i dalje na Krematoriju.

Iako su početkom rujna zastupnici Gradske skupštine izglasali da se podigne nadgrobni spomenik u sjevernom dijelu Mirogoja, odmah uz Aleju velikana, te da će troškove postavljanja spomenika u iznosu od 500.000 kuna financirati Grad Zagreb, urna još uvijek stoji na Krematoriju.


“Rečeno nam je kako postoji mogućnost da se to napravi do Sisveta. No, do tada sigurno neće biti gotovo. Potištena sam i žalosna što ne mogu otići isplakati se na grobu. Pedeset godina života proveli smo zajedno…”, kazala je gospođa Lustig jedva susprežući suze.

 

Komentari