Bijesni na Ministarstvo gospodarstva: ‘Tjeraju nas u ovrhe i na burzu’

Facebook

Savjetovalište za potrošače zatvara vrata.

 

Novac koji je savjetovalište trebalo dobiti nije došao stoga su prisiljeni prestati s radom, priopćenje prenosimo u cijelosti:


“SAVJETOVALIŠTE ZA ZAŠTITU POTROŠAČA U ZAGREBAČKOJ REGIJIDO BOLJIH VREMENA ZATVARA VRATA ZBOG NEDOSTATKA NOVCA I NEODGVORNOSTI „NEKOG“KOJI JE BLOKIRAO NOVAC ZA RAD SAVJETOVALIŠTA ZA POTROŠAČE IZ PRORAČUNA ZA 2015.

Prema Godišnjem planu natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2015. godini iz Državnog proračuna RH i fondova Europske unije (ažuriran 15. srpnja 2015. godine) Ministarstvo gospodarstva trebalo je:

Raspisati Javni natječaj 1. rujna 2015 – do danas nije raspisan

Datum ugovaranja 1. prosinca 2015 – do danas Ministarstvo nije napravilo ništa

Takvim ponašanjem Ministarstvo je:

Gurnulo Društvo „Potrošač“ u velike poteškoće realizacije zadaće prema potrošačima i nemogućnost realizirati obveze prema Državnom proračunu

Tjera Društvo „Potrošač“ u ovrhe

Savjetovalište je do danas radilo s potrošačima punom snagom

Djelatnici Zagrebačkog Savjetovališta nisu dobili plaće za studeni i prosinac 2015. i sami postaju potencijalne žrtve ovrhe, te

Tjera nas na burzu !!!

O ovome smo obavijestili neke nadležne institucije. Jedino je reagirala Predsjednica Republike Hrvatske.”, poručili su iz Društva “Potrošač”.

 

Komentari