BAŠ KAO NEKADA! Na terasi najvišeg nebodera u Zagrebu održat će se prvi ‘staro normalni’ domjenak, epidemiologinja otkrila tko su uzvanici

Facebook

Na luksuznoj terasi na 26. katu nebodera u Strojarskoj u tijeku su posljednje pripreme za prvi eksperimentalni domjenak koji će poslužiti za donošenje daljnjih odluka po pitanju popuštanja mjera.

Domjenak će se održati u četvrtak, a očekuje se između 50 do 70 uzvanika. Epidemiologinja HZJZ-a Dijanu Mayer otkrila je kako će zabava izgledati.

“U četvrtak će biti prva zabava po starom normalnom. Jedini uvjet je da su osobe cijepljene s dvije doze. Samo oni koji su pozvani će to vidjeti, morat će se identificirati na ulazu, donijeti potvrdu da su cijepljeni. To će biti pravi domjenak uz dezinfekciju ruku. Budući da je to domjenak na 26. katu, koristit će se dizalo – tamo će ići 4 po 4 osobe s maskama”, objašnjava za RTL danas.

Uzvanici će se nakon toga testirati, a Mayer kaže kako očekuje da će svi biti negativni, ali da je sve moguće.


“Tijekom ljeta ćemo cijepiti, što prije to bolje. Početkom jeseni se nadamo da će dovoljan broj biti procijepljen i da ćemo se vraćati na staro normalno”, tvrdi epidemiologinja.

Podsjetimo, šef HZJZ-a Krunoslav Capak u ponedjeljak je izvijestio kako je gotovo 900.000 ljudi u Hrvatskoj cijepljeno makar s jednom dozom, od čega ih je 7,5 posto primilo dvije doze. Aplicirano je više od 1,1 milijuna doza cjepiva.

“Očekujemo da ćemo do kraja lipnja potrošiti sve količine cjepiva koje će nam doći i to će vjerojatno biti više od 55 posto odraslog stanovništva Hrvatske. To će nam omogućiti da mirnije uđemo u ljeto i da nam turistička sezona i ove godine bude uspješna”, istaknuo je Capak.

Dodao je kako je današnji broj novozaraženih osoba najniži nakon dugo vremena te da smo u silaznom kraku krivulje trećeg vala epidemije.

“Brojke su sve manje i manje i mi smo radi toga sretni i zadovoljni, ali virus je još uvijek ovdje i moramo biti odgovorni. Upozoravamo ljude da se i dalje trebaju držati epidemioloških mjera da nam se ne bi situacija pogoršala”, zaključio je.

Komentari