Bandićev šeik pokazao svima kako se kupuje! Trebao je graditi zagrebački Manhattan, a sada je biznis preselio malo južnije

Foto: Bruno Konjevic / POOL / CROPIX/ Wikipedia

Poduzetnik Mohamed Ali Rashed Alabbar danas je sklopio veliki posao. Naime, ovaj vlasnik tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate postao je još bogatiji, kupivši gotovo 70 posto dionica hotela Sunci čiji je vlasnik Jako Andabak

Eagle Hills Zagreb Real Estate su, naime, objavom koja je proslijeđena putem Odvjetničkog društva Šavorić i partneri, izvijestili da je za tu tvrtku nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Sunce hotela.

Kako se navodi, ta je zagrebačka tvrtka s Jakom Andabakom i članovima njegove obitelji te tvrtkom Lucidus sklopila ugovor o kupoprodaji dionica i poslovnih udjela te stekla ukupno 4.151.092 redovnih dionica Sunce hotela (serije A), što čini 69,71 posto temeljnog kapitala te hotelske kuće.

Kako je time prijeđen zakonski prag od 25 posto, za Eagle Hills Zagreb Real Estate je nastala obveza za preuzimanje preostalih dionica.


Po podacima iz objave, ta tvrtka djeluje zajednički sa svojim osnivačem Eagle Hills Croatia Properties-Sole Proprietorship, sa sjedištem u UAE, a dio su Eagle Hills Grupe, kojoj su glavna djelatnost ulaganja u nekretnine i razvoj nekretnina s fokusom na tržišta u razvoju diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike, a projektira i razvija objekte mješovite upotrebe, uključujući ugostiteljske, rezidencijalne, trgovačke i zdravstvene.

Na čelu Eagle Hills Grupe je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji putem te Grupe i drugih povezanih društava trenutno, kako se navodi, upravlja razvojem projekata za izgradnju različitih objekata u UAE, Egiptu, Siriji, Bahrainu, Jordanu, Etiopiji, Omanu i Maroku ukupne vrijednosti iznad 50 milijardi eura.

Za tvrtku koja je sklopila kupoprodajni ugovor Eagle Hills Zagreb Real Estate d.o.o. pišu da je osnovana 2019. i nije imala prethodnih poslovnih aktivnosti.

Vrijednost transakcije nije objavljena.

Luksuzni hoteli na Jadranu

Sunce hoteli pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravljaju s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, što je čini jednom od većih hotelskih tvrti u Hrvatskoj. Uz to imaju u vlasništvu i 50,2 posto aerodroma na otoku Braču.

Po podacima s internet stranice Sunce hotela, uz turističke objekte u Tučepima, Brelima, Starigradu Paklenica i Bol na Braču, u zajedničkom su pothvatu s touroperatorom TUI AG i imaju i premium hotel TUI Blue Jadran sa 161 smještajnom jedinicom.

 Alabbar i Bandić?

Podsjetimo, ovaj šeik je bio vrlo blizak s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem te se upravo on, kako tvrdi Sergij Ivanović, vidio s gradonačelnikom tog dana. Allabbar je trebao i izgraditi kontroverzni zagrebački Manhattan.

“Alabbar i ja sletjeli smo iz jedne susjedne zemlje, ja sam iskoristio priliku i nazvao gradonačelnika da popijemo kavu. Nismo razgovarali o nastavku projekta Zagreb na Savi, već smo razgovarali neobvezno. Muhamed Alabbar je ministar gospodarstva svoje zemlje i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, tako da tema za razgovor s njim ne nedostaje. Bandić je nakon toga otišao s liječnikom i prijateljem Gzimom Redžepijem i još nekim liječnicima na ručak u Brezovicu jer je trebao dogovoriti detalje operacije glasnica na koju je planirao ići u utorak”, izjavio je Ivanović.

Komentari