Bandić je posjetio sklonište u Dumovcu i moli građane da prijave sve nepravilnosti. Evo što je zatekao na terenu

Photo: Facebook/Milan Bnadić gradonačelnik Zagreba

Nakon reportaže dnevnih novina o zlostavljanju i zanemarivanju pasa u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba, u Dumovec se uputio i sam gradonačelnik Milan Bandić. Istaknuo je da je kao vlasnik kućnog ljubimca, posebno osjetljiv na ovakve situacije.

Tijekom obilaska, tvrdi na svome Facebooku, nisu uočene nikakve nepravilnosti, no pozvao sve koji imaju zamjerke na rad i uvjete u Skloništu da ih prijavljuju i da će one biti uklonjene u najbržem mogućem roku.

”Zahvaljujem svima na javljanju, brizi i empatiji koju iskazujete prema životinjama. Ni jedan kućni ljubimac ne zaslužuje patnju. Podsjetit ću na velikog Dostojevskog koji je rekao: ‘Čovječe, ne ponosi se svojom ‘superiornošću’ nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskvrnjuješ zemlju”, poručio je Bandić na svome Facebooku.

Podsjećamo, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba Damir Skok, pod čijom nadležnosti je i sklonište u Dumovcu rekao je kako je riječ o starim fotografijama koje su nastale tokom redovitog čišćenja koje se u azilu provodi najmanje dva puta na dan, a po potrebi i više posebice kod bolesnih životinja.


Portal Zagreb.info  obratio se samom azilu kako bi dobili potvrdu poziva ravnateljice Tatjane Zajec prema medijima koju smo upitali možemo li posjetiti azil nenajavljeno u bilo koje doba dana, kako bi javnost točno vidjela kakvo je stanje u svim vanjskim i unutarnjim dijelovima azila. Ipak, prema odgovoru ravnateljice, to nije u potpunosti moguće.

“Mediji imaju slobodan pristup stalno svim prostorijama u Skloništu osim karanteni što zakonski nije moguće. Pozdrav iz skloništa!”, odgovorila nam je Zajec.

Komentari