BANDIĆ DOBIVA ULICU U RUSIJI: ‘Ne možemo doći na sprovod, ali njegovo će ime biti besmrtno u našem gradu’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U gradu Beslanu u Rusiji, pokojni će gradonačelnik Milan Bandić dobiti svoju ulicu jer je bio veliki prijatelj brojnih generacija tamošnje mladeži. Gradske vlasti podržale su tu ideju uz obećanje da će što prije riješiti potrebnu dokumentaciju.

“On je veliki prijatelj brojnih generacija beslanske mladeži. Gradonačelnik Zagreba je bio 21 godinu, od kojih nas je 15 godina pozivao da praznike provedemo na Jadranskoj obali. Oko tisuću djece Beslana posjetilo je Milana Bandića. Nažalost, ne možemo doći na njegov sprovod, ali će njegovo ime biti besmrtno u našem gradu”, rekla je Viktoria Kotsoeva, jedna od taoca preživjelih u talačkoj krizi u Beslanu 2004. godine, prenosi Osnova.news.

Podsjetila je da je Bandić prije nekoliko godina proglašen počasnim građaninom toga grada, kao i da ga je sam ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao ordenom prijateljstva.

Podsjetimo, smrt je jako potresla i bivšeg ruskog veleposlanika Anvara Azimova koji je bio veliki prijatelj Milana Bandića. Sa zagrebačkim gradonačelnikom je radio na velikim projektima približavanja Hrvatske i Rusije.

“Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku. Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda”, izjavio je potreseni Azimov nakon Bandićeve smrti.


 

Komentari