Uvodi se automatsko plaćanje u garažama u Martićevoj i na Kvatriću!

Sustav automatskog plaćanja se već nalazi u tri javne gradske garaže na Langovu trgu, na Rebru te u Petrinjskoj, a proširit će se na još dvije u Martićevoj i na KVatriću.

Aparati koji primaju bankovne kartice te kamere koje prepoznaju registarske tablice i automatski spuštaju rampu nakon plaćenog parkiranja postavit će se i u garažu Gorica u Martićevoj i onu na Kvaternikovu trgu. Grad je raspisao natječaj za sudjelovanje u instalaciji novog sustava u tim garažama, a procijenjena je vrijednost nabave tri milijuna kuna. Proširenje sustava uključivat će ugradnju pametnih kamera, uređaja za prepoznavanje tablica i platomata na kartice, koji će biti povezani s centralnim sustavom.

Grad je raspisao natječaj za sudjelovanje u instalaciji novog sustava u vrijednosti od čak tri milijuna kuna. Dolaze nove rampe i interkom centrala, ali i sustav signalizacije koji vozača obavještava gdje je slobodno parkirališno mjesto. Garaže će biti uvrštene i u sustav mobilne aplikacije za plaćanje parkiranja ZgPark. Natječaj je otvoren do 1. ožujka, a nakon odabira izvođača radovi bi trebali biti završeni u najviše šest mjeseci.


Komentari