Zbog novih slučajeva koronavirusa u Zagrebu Bandić uputio apel građanima: ‘Nema mjesta opuštanju!’

Foto: Damir Sencar / POOL / HINA

Nakon što je u Hrvatskoj drugi dan zaredom potvrđeno 11 novih slučajeva koronavirusa, od čega danas samo pet u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić odlučio uputiti apel građanima.

U priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti zahvalio je građanima na disciplini i odgovornosti te ih pozvao da zaštite starije.

“Posljednjih nekoliko tjedana epidemiološka situacija u gradu Zagrebu, ali i u državi, bila je povoljna što je rezultiralo ublažavanjem epidemioloških mjera. Povratak svakodnevnom životu razveselio je svakoga od nas, no pojava novih slučajeva zaraze virusom COVID-19 u posljednjih nekoliko dana suočila nas je s činjenicom da i dalje trebamo biti oprezni.

Rizik od zaraze je i dalje prisutan, a osobito rizičnu populaciju predstavljaju naši stariji sugrađani. S ciljem zaštite Vašeg zdravlja, a osobito zdravlja i života naših starijih sugrađana, pozivamo Vas na odgovorno ponašanje te pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.


Proteklih mjesec dana dozvoljene su posjete korisnicima domova za starije osobe. Posjetitelji, članovi obitelji, pokazali su izrazitu odgovornost pridržavajući se epidemioloških mjera. Obzirom na novonastalu promjenu epidemiološke situacije, apeliramo na sve posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se i dalje pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta.

Ne zaboravimo da samo zajedničkim djelovanjem i odgovornim ponašanjem možemo zaštititi naše najstarije sugrađane i prevenirati rizik od zaraze, ali i jedni druge.

Hvala Vam na samodisciplini i odgovornosti – mjesta opuštanju nema!”, poučio je Bandić.

11 novih slučajeva u 24 sata. U Zagrebu zabilježen daleko najveći porast zaraženih

Komentari