‘VRIJEĐA INTELIGENCIJU ZAGREPČANA’ Koliko obnova kasni i do kada će trajati kada konačno počne, pitaju se

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Premijer Plenković ponovno vrijeđa inteligenciju Zagrepčana poručujući sa sastanka na temu obnove Zagreba da ništa ne kasni i da su uvijek govorili kako će obnova “trajati dugo”, poručuju iz stranke GLAS.

Prvo, napominju, premijeru očito nije jasno da nešto treba prvo započeti da bi se moglo reći da “traje”. Deset mjeseci od potresa u Zagrebu država nije ni prstom makla. Ono što se vidi su aktivnosti pojedinih vlasnika koji više ne mogu čekati.

Prvo smo čekali Zakon o obnovi, pa osnivanje Fonda za obnovu, pa da se donese prvi program mjera, pa pravilnik. Došao je i novac iz Europske unije za obnovu zgrada javne namjene i sad se opet nešto čeka. Javni natječaji “samo što nisu”, ljuti su pripadnici GLAS-a.

Zakon o obnovi je tako loš da i službe koje se time profesionalno bave imaju problema s prijavama i građanima masno naplaćuju njihovu obradu. Kako upozoravamo od početka sve
je napravljeno da se ništa ne napravi. Ništa nije započelo i nema obnove koja “traje”. Na koncu, možda da premijer pita Zagrepčane što misle o njegovoj konstataciji da “ništa ne kasni”, koji su i drugi potres devet mjeseci nakon zagrebačkog dočekali u kontejnerima ili žutim i crvenim zgradama, ozbiljno zaključuju.


Komentari