TOMAŠEVIĆ vs. PLENKOVIĆ: ‘Jeste bili prikopčani na Zoom?’

Foto: Srecko Niketic/Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik Zeleno-lijeve koalicije i neslužbeni kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević obrušio se na premijera Andreja Plenkovića za vrijeme sjednice Sabora u utorak.

Nakon što ga je upitao da li misli da država pripada HDZ-u, dotaknuo se teme Ive Žinića i njegovog života u državnoj kući za koju ne plaća najam.

“Prvo vidimo na Predsjedništvu HDZ-a da kritike od strane nas u oporbi na račun HDZ-a vidite kao rušenje države i da nas kvalificirate kao državne neprijatelje, a medije koji kritički izvještavaju o poslijeratnoj obnovi na Baniji, a ne na Banovini, kao podrivatelje temelja državnosti. Istovremeno, HDZ-ov župan unatoč tome što u vlasništvu ima nekoliko nekretnina, živi u državnoj kući i njemu je to najnormalnija stvar i da je to njegovo pravo”, rekao je Tomašević.

Plenković ga je upitao je li bio prikopčan na Zoom pa čuo o čemu se sve razgovaralo, ili se oslanja na nečiju interpretaciju. Također je istaknuo važnost HDZ-a i da neće dopustiti rušenje povjerenja u institucije.


“Vaša teza o tome da li mi mislimo da je HDZ država, pa naravno da ne mislimo. HDZ je politička stranka, koja postoji, za razliku od vas, 30 godina, koja je sudjelovala u svim ključnim procesima za suvremenu državu. Da li smatramo da su naši oponenti rušilaci države? Ne, ali isto tako smo tu da ne dopustimo rušenje povjerenja u sve institucije” poručio je Plenković.

Tomašević je rekao da svaka normalna vlada kritiku vidi kao priliku za unaprjeđenje države.

“A gdje počinje kritika,a gdje demontaža države? Kad govorimo o visini zadataka, hajmo se podsjetiti što su HDZ-ovi dužnosnici govorili dva tjedna nakon potresa – da se previše jede na Baniji, previše kuha pa jedu i oni koji ne bi trebali, da se previše griju, da previše volonteri pomažu pa onda smetaju… A kada bi netko rekao da je nečega bilo premalo u odgovoru države, to se odmah dočekuje na nož”, poručio je Tomašević.

Komentari