TOMAŠEVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ODBIO SDP: ‘Želimo što više birača izvući iz kuće’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Najbolje je da ne idemo u veliku koaliciju koja uključuje SDP. Prije svega to je fer prema biračima zbog izbora za Gradsku skupštinu. Naša je procjena da možemo najviše novih birača izvući na način da ne idemo sa starim političkim akterima,  a tako je pokazala i anketa koju je oporba naručila”, rekao je danas Tomislav Tomašević na konferenciji za medije nakon što je u srijedu Možemo! odbilo SDP koji je bio spreman zajedno izaći na lokalne izbore.

“Svaki peti birač Možemo! i Naš ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju i to je jedan od razloga zašto smo donijeli ovakvu odluku”, rekao je Tomašević.

“Tko god u drugom krugu uđe protiv Bandića, ja ću ga podržati. To sam rekao i danas i prije mjesec dana. I dalje pozivamo oporbu na suradnju u Gradskoj skupštini”, dodao je Tomašević.

Upitan je li glavni problem činjenica da će birači zamjeriti koaliciju s SDP-om, Tomašević je rekao da je cilj što više birača izvući na birališta, a da su njihova istraživanja pokazala da to u jednom velikom bloku neće biti moguće, odnosno da birači imaju više kandidata koji će ih privući na glasanje.


“Jedino uz veću izlaznost možemo maknuti Bandića“, objasnio je.

Na pitanje je li im SDP prihvatljiv nakon izbora, Tomašević je rekao: “Naravno da je.”

“Meni je od danas glavni cilj su Bandić i HDZ, odnosno promjena u Gradu Zagrebu. Ne da se ne mislim previše baviti pitanjima oporbe, nego ne mislim ni negativno govoriti o Bandiću, fokusirani smo na ono što mi možemo ponuditi i napraviti u Zagrebu”, zaključio je Tomašević.

Komentari