Tomašević: ‘Bojim se za stanovnike Knežije da HDZ ne odluči oktroirati da se zovu Kneževina’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Čelnik Zeleno-lijevog bloka Tomislav Tomašević osvrnuo se na sjedništvu Predsjedništva HDZ-a.

Na toj je sjednici, kako prenosi N1, Vladimir Šeks navodno ustvrdio kako mediji udruženi s ljevicom pokušavaju promijeniti ishod rezultata parlamentarnih izbora te da se kriminalizacijom poslijeratne obnove Banovine pokušava kriminalizirati i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana.

Dubravka Šuica, inače potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju navodno je rekla da je “evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ”, što se vidi iz činjenice da neki “Banovinu zovu Banijom”.

“Svašta sam do sada vidio i čuo u politici, ali izjave zadnja dva tjedna HDZ-ovih dužnosnika su sve luđe i bezobraznije”, poručio je Tomašević.


“Očito je naša inicijativa o osnivanju Istražnog povjerenstva oko poslijeratne obnove u HDZ-u dočekana na nož. Čulo se da rušimo državu, a potpredsjednica EK za demokraciju pokazalo je vrlo osebujno razumijevanje demokracije i ulogu medija”, poručio je Tomašević, prenosi 24sata.

Rekao je i da se boji za stanovnike Knežije “da će HDZ od sutra oktorirati da se zovu Kneževina”.

“S obzirom da se dosta bavim gradskom politikom, bojim se za stanovnike Knežije da će HDZ od sutra oktroirati da se zovu Kneževina”, rekao je.

“Svima u interesu da se utvrdi je li u obnovi u cijeloj Hrvatskoj bilo nepravilnosti, pogotovo zato jer je riječ o pola milijuna ljudi na tim područjima i svima se životi ugroženi bude li novih potresa. Ne znam zašto HDZ misli da je ta inicijativa rušenje države ili HDZ-a”, objasnio je Tomašević.

Komentari