‘TO JE SVE IZREŽIRANO’ Politički komentator objasnio pozadinu Capakove fotografije

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL, HZJZ

Drama oko fotografije Krunoslava Capaka koji je u subotu ujutro sjeo na kutiju cjepiva ne jenjava. Nakon što su čin ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ismijale društvene mreže, ali i političarke Jadrnaka Kosor i Dalija Orešković, oglasio se i sam Capak koji se isprirčao naciji.

No, politički komentator Igor Peternel ne smatra da je riječ o gafu, piše Dnevno.

“Ne, to uopće nije gaf. Pa krenula je marketinška kampanja ‘Misli na druge: cijepi se!’, to je jedan veliki PR projekt koji je, vjerojatno, dobro plaćen i, nadam se da je prošao javnu nabavu i sve što je trebao”, mišljenja je Peternel.

Ne mislite valjda da se Capak sam sjetio, kao slučajno, sjesti na kutiju i zamoliti nekoga da ga fotografira? To su bedastoće, to je i zamišljeno da bude ‘poluincident’, da se o tome raspravlja, da se širi društvenim mrežama, a zapravo je riječ o podsvjesnom približavanju cjepiva građanima.”


Naravno, kampanja ima i političku poruku.

“Građanima se poručuje da su Capak, a onda i Plenković, zaslužni što su nam pod bor stavili cjepivo. Prave PR kampanje uvijek idu u podsvijest mete kojoj se obraćaju, to se tako radi i to je dobro, to se željelo postići.“

Jedna je stvar, smatra Peternel, upitna.

“Nisam baš siguran da je gospodin Capak bio svjestan da će mu se rugati na društvenim mrežama, ali onaj koji je to organizirao je želio upravo to i na taj način popularizirati cijepljenje.”

Komentari