‘To je dijete iz moje familije!’ Bandićeva pročelnica na sudu o snimkama razgovora: ‘Inspekcije pokazale da je sve ok’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Nastavilo se suđenje u aferi Agram zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Puštene su snimke Bandićevih telefonskih razgovora iz kojih se jasno može iščitati da je urgirao kod pojedinih zapošljavanja.

No, unatoč toj činjenici, pročelnica Stručne službe gradonačelnika, Andrea Šulentić, potvrdila je da u 26 inspekcijskih nadzora nije utvrđen niti jedan prekršaj vezan za zapošljavanje ili premještaj, piše Telegram.

Bandiću se sudi za nezakonita zapošljavanja, sumnjive zamjene zemljišta, omogućavanje korištenja službenih vozila mimo pravila, te muljaže sa zbrinjavanjem glomaznog otpada.

“Jel ti znaš ko je ta mala? To je dijete iz moje familije. Budi malo čovjek! Imate li vi srca? Osjećate li vi ovu zemlju? Imaš li imalo poštovanja prema gradonačelniku? Vi j….! Što je ona dobila? K…. od ovce? I to zahvaljujući vama koje boli k….! Kamen bi proplakao Vido!”, govorio je u puštenim snimkama Bandić nekadašnjem pročelniku Vidoji Bulumu.


Kako tvrdi USKOK, time je Grad Zagreb oštećen za oko 20 milijuna kuna.

Šulentić je unatoč snimkama rekla kako u gradu postoji Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima koji pazi da zaposlenik koji se premješta zadovoljava sve uvjete za premještaj.

Na pitanje je li gradonačelnik inače upoznat s premještanjem pojedinih zaposlenika dala je diplomatski odgovor.

“Nisam u poziciji odgovoriti na to pitanje budući da je gradonačelnik odgovoran za svoj dio posla. On je diplomirani politolog koji ima povjerenje za 3000 djelatnika koji rade za njega”, rekla je Šulentić.

Komentari