Škare Ožbolt spremna je za borbu: ‘Ne isključujem podršku HDZ-a. Moramo srušiti staro vodstvo i ozbiljno idem u taj projekt’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

“Dolazi nam gradonačelnica”, slogan je koji već nekoliko mjeseci gledamo na jumbo plakatima diljem Zagreba. Pet mjeseci prije najnapetijih lokalnih izbora u povijesti metropole više nije tajna da će Milana Bandića s trona pokušati srušiti i Vesna Škare Ožbolt.

“Sve o kandidaturi što sam najavila stoji i dalje i ozbiljno idem u taj projekt. Toliki su problemi pred gradom, dolazi obnova od potresa i potrebno je povući 500 milijuna eura za to” objasnila je bivša ministrica pravosuđa, zaposlenica Ministra vanjskih poslova i Ureda predsjednika Franje Tuđmana 1991. godine.

Smatra kako ima sve što je potrebno za preuzimanje vrlo važne funkcije, a to su “nova energija, iskustvo u upravljanju i vođenju, uključivost”

Na pitanje kako misli osvojiti vlast i gdje će tražiti političku podršku, a zatim i loviti glasove birača, kandidatkinja je rekla kako je jako inkluzivna te da je za provesti zahtjevnu obnovu Grada, ali i srušiti staro vodstvo, potreban vrlo široki konsenzus.


“Nama je potreban konsenzus i jasan dogovor. Gradu je potrebna sustavna, a ne stihijska obnova, to je jako širok zahvat na svim razinama”, objasnila je.

Na konkretniji upit o mogućoj suradnji s HDZ-om za lokalne izbore, ostavila je široki prostor za pregovore i mogući dogovor.

“Ne isključujem njihovu podršku. Ponavljan, treba nam konsenzus, moramo ići zajedno kako bismo proveli sve što je potrebno da naš Zagreb napokon zaživi”, zaključila je Vesna Škare-Ožbolt.

Neki od dosad poznatih protukandidata trenutnoj gradskoj Upravi su i Otto Barić mlađi, spominje se i Tomislav Tomašević (Možemo), dok dvije najjače stranke i dalje čuvaju aseve u rukavu i pregovaraju… SDP trenutno vodi unutarstranačke bitke pa se ne zna uopće hoće li imati kandidata, ili će podržati Tomaševića, dok u HDZ-u trenutno traju intenzivni dogovori i pregovori o unutarstranačkim izborima, a zatim i kandidatima za lokalne izbore.

Dosad su se kao potencijalni HDZ-ovi kandidati spominjali Vili Beroš, Domagoj Ivan Milošević, Davor Filipović…

 

Komentari