‘SIFON DRAMA’ SE NASTAVLJA! Na Petekove navode odmah reagirali iz Grada, evo i njihove strane priče

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Zastupnik Renato Petek na današnjoj sjednici Gradske skupštine pojavio se sa crvenim jastučićem, na kojem je donio sifon kakav je ugrađen tijekom izgradnje zagrebačke žičare. “Svaki sifon”, kazao je, “Zagrepčani su platiti 44.000 kuna”.

Ta se, informacija, detaljizirao je Petek u kratkom razgovoru za Telegram, pojavljuje u sedmosatnom videu o malverzacijama na izgradnji Žičare, koji je autor potpisan kao Konspirator objavio krajem studenoga, i u medijima se već spominjala.

No, na Petekove navode promptno su reagirali iz Grada.

“Na današnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba zastupnik Petek je donio i pokazivao podni sifon i iznosio neistinite tvrdnje da je ugradnju takvog sifona u objekt žičare Grad platio 40.000 kuna, a da je njegova stvarna vrijednost 200 kuna. S obzirom na to da se radi o ponovljenoj neistinitoj tvrdnji, potrebno je reagirati na istu.


Naime, na 11. stranici dopunskog izvješća koje je dostavljeno Gradskoj skupštini, a kojim su dani odgovori na sva pitanja koja su postavljena na sjednici Odbora za kontrolu, u odgovoru na pitanje broj 19., objašnjena je razlika između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT), koji zaštitnik od povratnog toka je ugrađen u objekt žičare, a njegova obvezna ugradnja propisana je Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga”, priopćili su iz Grada.

Dakle, tvrde, podni sifon koji je pokazivao zastupnik ne predstavlja niti nepovratni ventil, a niti ZOPT, isti sifon se uopće ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, za razliku od ZOPT-a čija je ugradnja obvezna.

“Ukoliko zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razumjeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao zatražiti dodatno pojašnjenje, odnosno dodatne obavijesti. Također, u bilo kojem trenutku je moguće pokazati zastupniku gdje je točno ugrađen ZOPT u samom objektu”, poručuju.

Komentari