SDP NA TEŠKIM MUKAMA! Pregovori s Tomislavom Tomaševićom pošli su po zlu? Evo koji će potez zaustaviti agoniju

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Situacija u zagrebačkom SDP-u po pitanju lokalnih izbora sve je napetija. Izaći sa svojim kandidatom ili dati podršku Tomislavu Tomaševiću, pitanje je sada? Čini se da je sve više onih članova stranke koji žele podržati “Senfa”, no nakon što se između SDP-a i Možemo! postigne prijateljski odnos te padne dogovor oko ključnih točaka.

”Cilj je protiv Bandića ujediniti kompletnu oporbu koja nam je prirodna, ali naglasak treba staviti na nas i Možemo, naravno da smo nakon toga otvoreni za to da nam se pridruže neki nezavisni skupštinari, Glas pa čak i HSLS”, otkriva je za Dnevno sugovornik iz zagrebačke organizacije priznajući da je već sada vidljivo da će razgovori i dogovori biti složeni i neizvjesni.

”Iskreno rečeno, ovo je naš poraz, mi više nismo ti koji postavljaju uvjete, to je velika pljuska SDP-u, ali što možemo? Bitno je razraditi liste za Skupštinu, oko toga bi se i mogli povesti najoštriji pregovori”, najavljuje naš sugovornik. Tomašević navodno inzistira na jednoj, zajedničkoj listi za Skupštinu iza koje bi stala kompletna oporba, čime bi on automatizmom dizao vlastitu listu za skupštinu. ”To je za nas nedopustivo. Mi bi u tom slučaju bili u podređenom položaju, Možemo se u ovom trenutku zapravo forsira kao neki veći igrači, međutim, mi sebi ne smijemo i ne možemo dozvoliti da budemo podređeni na svim razinama”, razočarano svjedoči naš sugovornik uz napomenu da se SDP neće još dugo ‘natezati’ s Tomaševićem.

Dali smo mu rok do kraja mjeseca, ako se oni do tada ne očituju, mi u utrku idemo sa svojim kandidatom, pa neka bude što mora bit”, zaključuje naš sugovornik.


Komentari