Vijeće se nije pitalo za prijedlog o počasnom doktoratu: Traže izvanrednu sjednicu na akademiji

Facebook

Vjerovali ili ne, počasni doktorat gradonačelniku Milanu Bandiću i dalje je glavna tema. Podsjećamo, početkom tjedna izdan je prijedlog za dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku. Taj dokument je izdan pod okriljem Muzičke akademije, a potpisuje ga dekan Dalibor Cikojević.

Srednja.hr prenosi kako se Vijeće Akademije zapravo nikada nije sastalo i raspravljalo o ovom pitanju te kako je na Akademiji izdan zahtjev za izvanrednom sjednicom u idućih tjedan dana. Prema 15. Statutu Muzičke akademije dekan za svoj rad odgovara Vijeću, a u ovom slučaju toga nije bilo.

To je izazvalo pomutnje i uzbunu među članovima Vijeća na Akademiji. Portalu Srednja.hr obratio se i sam dekan  Cikojević te tvrdi da zahtjev za počasnim doktoratom nije podnio u ime Muzičke akademije.

“Ali možda jesam zanemario mišljenje nekih članova Vijeća, koji se ne slažu s ovim prijedlogom. Njih, kao i one s kojima se nisam konzultirao, molim za razumijevanje jer ovim prijedlogom nikoga nisam htio povrijediti, a još manje izložiti Akademiju neprimjerenom publicitetu”, kazao je dekan Cikojević za Srednju.hr.


Komentari