Sandra Bartolović: ‘Ako netko može zaustaviti Bandića, onda je to USKOK’

Foto: Igor Soban/PIXSELL

U današnjoj emisiji N1 televizije gostovali su novinarka HINA-e Sandra Bartolović i novinar Jutarnjeg lista Boris Vlašić. Komentirali su trenutnu političku scenu, kao i koje su ambicije gradonačelnika Milana Bandića.

“Ako netko može zaustaviti Bandića, onda je to USKOK. Pitanje je može li se to i kako dokazati. Je li to vreća novca, zaposlenje kćeri, sina, kuma… Očito je da je Bandić određenim uslugama, beneficijama privlačio sebi zastupnike, pogotovo one nezadovoljen u svojim strankama koji su mislili da im je to jedina garancija. Bandić je apsolutni fenomen na poltičkoj sceni, ali negativan. Zbog ovoga što se togađa pokrenula su se određena pitanja, određeni mehanizmi. Vidimo da se i HDZ lagan oodmiče od toga. Nije ni njima to ugodna situacija. Oni tvrde da Bandić nije dio većine, ali Bandić je Plenkovićeva klupa. “X” puta se dogodilo da mu ljudi iz tog kluba drže ruke. Oni jesu neformalna većina. To što je sada Plenkoviću i Bačiću neugodno zbog negativnih konotacija, to je njihov problem.”, rekla je Sandra Bartolović za N1.

“Bandić je uspio pokazati kako funkcionira politika u Hrvatskoj. Prikuplja zastupnike, spašava proračun, bitne zakone. Pokazuje svoju snagu baš na taj način. Kad on odredi da se za nešto glasa, postaje neki tihi partner Plenkoviću, bez njega Plenković teško može progurati nešto. Nismo vidjeli velike inicijative, strategije, ciljeve, nego se samo od poteza do poteza izglasavanjem ostvaruju benefii, održava se saborska većina. Bandić je idealan primjer kako u ovoj državi funkcionira politika.”, komentirao je Boris Vlašić.

Vlašić smatra kako Milan Bandić drži premijera što je idealna pozicija, želi moć. S njom se slaže Vašić koji je nadoda da je Bandiću politika eros.


Komentari