Počinje suđenje bivšem predsjedniku AK Siget Damiru Škari! Odvjetnica moli da se Škaro i žena koja je podigla tužbu ne susretnu!

Srdjan Vrancic / CROPIX

“Kad smo završili s poslom, napao me s leđa. Stavio mi je ruku u grudnjak. S jednom rukom doslovce je držao moje obje. Molila sam ga da prestane. On mi je govorio: ‘Ja ću raditi ono što ja želim. Silovat ću te’. Zario mi je ruku ispod haljine i gurnuo mi ju u gaće. Nije prestajao. Što sam se više odupirala, on je bio agresivniji. Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje. Nisam se mogla izvući, govorila sam mu da prestane”, ispričala je nekadašnja zaposlenica te nastavila:

“U nekom sam se trenutku iščupala iz njegovih ralja, ne znam kako, ali uspjela sam. Tada sam mu rekla da je naš poslovni odnos završen”, ispričala je žena u emisiji Provjereno koja je ekskluzivno objavila njenu ispovijest, glasile su riječi žrtve Škarinog napada koje je ispričala u emisiji Provjereno Nove TVm nakon čega je policija uhitila bivpšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici danas počinje suđenje Damiru Škari, bivšem predsjedniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a kojeg tužiteljstvo tereti za spolno uznemiravanje i silovanje zaposlenice Autokluba Siget. Škaro je jutros stigao na sud u pratnji odvjetnika.

Prema optužnici koja mu se stavlja na teret, seksualno zlostavljanje dogodilo se u ljeto prošle godine.


Škaro od početka negira optužbe i tvrdi da je samo želio pomoći svojoj nekadašnjoj zaposlenici jer je bila samohrana majka. U istražnom zatvoru proveo je nešto manje od dva mjeseca, dok nisu ispitani svi svjedoci, a na slobodu je pušten 24. listopada prošle godine.

Za kaznena djela koja se Škari stavljaju na teret sud mu može izreći i do deset godina zatvora. Odvjetnica njegove žrtve Morana Rabar za 24sata je izjavila kako će tražiti da se zlostavljana žena i počinitelj ne susretnu u sudnici, piše Telegram.

Komentari