‘Plenković se prema Zagrebu odnosi kao prema neželjenom djetetu’, ozbiljno upozorava Mrak Taritaš

Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

“Devet mjeseci nakon potresa nije se pomaknula niti jedna opeka niti se išta sustavno obnovilo. Sve se svelo na pojedinačne privatne aktivnosti”, upozorila je saborska zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš.

Prvo smo čekali Zakon o obnovi, pa osnivanje Fonda za obnovu, pa da se donese prvi program mjera, pa pravilnik, došao je i novac iz Europske unije za obnovu zgrada javne namjene i sad se opet nešto čeka, dodala je.

Kaže da 4000 tisuće Zagrepčana još nema toplu vodu niti grijanja, a neki još žive i u kontejnerima.

“Plenković se kao premijer prema Zagrebu odnosi kao prema neželjenom djetetu, sve je prepustio Milanu Bandiću koji paradira i obećava ali kad treba nešto učiniti nema rezultata”, ustvrdila je Mrak Taritaš.


Upozorila je i na kompliciranju dokumentaciju za podnošenje zahtjeva za obnovu, ali i naplatu Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSKG-a) za pomoći pri podnošenju zahtjeva.

Iako nema točan podatak, kaže da je od građana dobila informaciju da GSKG po zahtjevu naplaćuje od 3 do 7 tisuća kuna.

Mrak Taritaš osvrnula se i na predstojeće lokalne izbore potvrdivši da je upoznata s tim da se s Joškom Klisovićem razgovara o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba. Smatra da bi on bio odličan kandidat te ističe da GLAS ima dva moguća scenarija i da će se za jedno od njih odlučiti početkom veljače.

Komentari