Petek: ‘Ljubitelj skupocjenog namještaja odlučio je poharati Medvednicu; Bandić stabla na Sljemenu plaća svako 60.000,00 kn’

Foto: Renato Petek / privatna arhiva

Nezavisni zastupnik u Gradskoj Skupštini grada Zagreba, Renato Petek poznat je po “razotkrivanju” detalja iz Bandićeve politike i života, a ovaj put je na Facebook profilu podijelio kako je Bandić odlučio ukloniti 20 “opasnih stabala” na Sljemenu, a Hrvatske šume će prema Ugovoru s Gradom Zagrebom naplatiti 1.200.000,00 kuna.

“Otkrivena skupocjena stabla na Sljemenu! Bandić svako plaća 60.000,00 kuna!

Ljubitelj skupocjenog namještaja ovaj je put odlučio poharati našu Medvednicu. Gradonačelnik Bandić odlučio je na trasi, već sada najskuplje žičare na svijetu, ukloniti 20 “opasnih” stabala. Za rušenje drveća Hrvatske šume će prema Ugovoru s Gradom Zagrebom naplatiti 1.200.000,00 kuna. To je 60.000,00 po stablu!

Nakon što je izmijenio i produžio trasu žičare, što je značajno poskupilo cijeli basnoslovno skupi projekt, sada dodatno ruši dvadeset stabala devastirajući šumu.


Trasa se vidi iz brojnih dijelova Zagreba i svima je jasno da je zbog vrsta radova oko izgradnje stupova žičare šuma ionako previše stradala. Je li to redovna cijena rušenja stabala te koliko još Hrvatske šume zarade prodajom te građe postaju nova otvorena pitanja, kao i može li se doći do informacija o poziciji svih tih stabala?!

Osvjedočeni “ljubitelj” zelenila i drveća, poznat po prekomjernoj upotrebi betona i asfalta, završava svoje “monumentalno djelo” u zadnjem mandatu svoje štetne vladavine Zagrebom. I uopće ga nije briga koliko će “spaliti” našeg novca kako bi dovršio najskuplju žičaru na svijetu.

Nitko, pa niti u HDZ-u nemaju informaciju, niti ih zanima koliko će na kraju projekt koštati, osim što znamo da ćemo žičaru otplaćivati dva desetljeća, da je predimenzionirana, nepotrebnih kapaciteta te da će biti ekonomski neisplativa. No nikome u HDZ-u cijena tog projekta uopće ne smeta. Pitanje je zašto?”, napisao je Renato Petek na svojem Facebook profilu.

Komentari