Pavičić Vukičević pobrala svu slavu! Govorila SDP-u da si preuzmu zasluge za inicijativu o naknadi računa za struju pa na službenoj stranici okrenula priču

Da Zagrepčani koji su zbog posljedica potresa prije nešto više godinu dana ostali bez doma te koji još uvijek borave u stambenim kontejnerima, dobiju “besplatnu” električnu energiju, odnosno da im se računi za istu nadoknade, moralo je doći do potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i ostvarivanja prava tamošnjih stanovnika. Potom je potpredsjednik Gradske skupštine Matej Mišić (SDP) predložio da to bude slučaj i u Zagrebu, no Vlada je to tada odbila.

Ipak, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević zaključak o tome stavila je na dnevni red sjednice Gradske skupštine, no onda ju je Mišić optužio kako “krade” zasluge. Ona se nakon toga obratila medijima pa priznala da se radi o prijedlogu SDP-a,a rekla je tada kako si sve zasluge mogu pripisati. Najvažnije je, govorila je tada, da se ljudima pomogne platiti struja.

Ipak, obnašateljica dužnosti gradonačelnika, ali i kandidatkinja na predstojećim izborima, tijekom dana posjetila je mještane smještene u stambenim kontejnerima, čak 64 obitelji u Markuševcu i Čučerju pa na službenoj stranici grada istaknula kako je zaključak o podmirivanju računa za električnu energiju donesen na inicijativu “zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević”.

Pavičić Vukičević upoznala je mještane da su djelatnici Gradske uprave “u cijeloj podsljemenskoj zoni i u Sesvetama, Gornjoj Dubravi te Maksimiru obišli sve koji žive u kontejnerima i pomogli im pri popunjavanju zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu troška”.


Komentari