OVO DOISTA NISMO OČEKIVALI! Održavanje instalacija Spomenika domovini plaćat ćemo 2397 kuna, na dan

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Neki ga vide kao velebna vrata metropole, a drugi kao nepotrebno i preskupo ruglo. Spomenik Domovini koji je podijelio Zagrepčane bio je jedan od posljednjih “projekata” preminulog Milana Bandića, vrijedan vrtoglavih 34.7 milijuna kuna. Službeno je otkriven lani u prosincu, no problemi su ga snašli već koncem travnja. Naime, posljednjih se dana društvenim mrežama šire fotografije oštećenja na portalu spomenika arhitekta Nenada Fabijanića.

No, malene pukotine na vijencu neće još dugo “bosti u oči” sve koji su došli razgledati zdanje jer je Grad Zagreb u nedavno ažurirani plan nabave ubacio stavku “Radovi na održavanju instalacija Spomenika domovini”. A to će koštati 700.000 kuna!

Photo: I. Izmjene i dopune Plana nabave Grada Zagreba od 19.04.2021..pdf

Strah od slobode, emisija koja se emitira na Radio Studentu, tvrdi kako će “licaknje vrata” Zagrepčane s PDV-om koštati – 875.000 kuna, što ispada da održavanje spomenika košta 2397 kuna dnevno.

U Planu se nalazi još jedna stavka: “izrada elaborata godišnjeg održavanja instalacija”, prema kojem bi se očito trebalo izvoditi održavanje, a koja će s PDV-om koštati 25 tisuća kuna.


Gradu smo poslali upit koliko će s PDV-om koštati održavanje mladog spomenika.

Komentari