ODVJETNICA OBITELJI BANDIĆ: “Zbog ‘uvredljivih i klevetničkih objava’ obitelji je nanesena velika duševna bol”

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nije prošlo ni mjesec dana od smrti Milana Bandića, a gotovo svakodnevno izlaze novi detalji o večeri kada je preminuo.

Podsjećamo, prvo je u javnost puštena informacija da je bivši gradonačelnik umro u svom stanu u Bužanovoj ulici, a potom je “isplivala” verzija da je bio kod prijatelja Sergija Ivanovića na Vrhovcu, odakle je prebačen u bolnicu gdje je preminuo. No, prije nekoliko dana ponovno je došlo do izmjena nemilog scenarija. Hitna pomoć je 27. veljače po zagrebačkog gradonačelnika došla na adresu gdje posljednjih mjeseci živi njegova bliska suradnica Natalija Prica.

O svemu se oglasila i odvjetnica obitelji Ksenija Vržina koja u priopćenju moli javnost da se obitelj Bandić poštedi medijskog linča nakon što su mediji počeli prenositi “uvredljive i klevetničke navode o pokojniku zbog čega su prodrli u privatnost pokojnika, ali i privatni život njegove obitelji”.

Vržina ističe da je obitelj pokojnika za cijelo vrijeme njegovog obnašanja funkcije gradonačelnika izbjegavala javni život i medije te to namjerava činiti i u budućnosti.


Navodi da je obitelji nanesena velika duševna bol zbog “uvredljivih i klevetničkih objava” te ističe da “svaka obitelj, pa tako i obitelj pokojnog Milana Bandića, ima se pravo dostojanstveno oprostiti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju”.

Obitelj Bandić preko odvjetnice moli da se poštuje pravo na dostojanstvo i pravo na privatnost članova obitelji inače će biti primorani zatražiti zaštitu nadležnih tijela.

Komentari