NOVOSTI ZA SVETU KLARU: Zemljište oko kojeg se lome koplja će ipak dobiti svrhu, najavljeno je

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi na gradskom zemljištu u Svetoj Klari sagraditi 30 tipskih kuća za smještaj građana čiji su stambeni objekti ostećeni u potresima koji su se dogodili prošle godine, piše u četvrtak Jutarnji list.

Taj zaključak trebao bi se naći na sljedećoj sjednici Gradske skupštine zakazanoj za 2. veljače, ali iz njega nije jasno kad bi počela spomenuta gradnja, ni dokad bi trajala pa ni koliko bi to stajalo niti tko bi u tim objektima živio nakon što se obnove građevine stradale u potresu, navodi dnevnik.

Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, kaže da još nisu poznati svi detalji pa ni kad bi ta gradnja mogla početi i biti gotova. No, pročelnik smatra da bi se projekt jednostavno mogao realizirati jer je Grad Zagreb vlasnik tog zemljišta sa svom potrebnom infrastrukturom.

“Mi na tom zemljištu već projektiramo vrtić. Riječ je o projektu koji bi se brzo mogao realizirati jer bi se gradili tipski objekti, odnosno na parcelama od 300-tinjak četvornih metara gradile bi se kuće sa po dvije ili tri etaže”, najavljuje pročelnik Bilić.


Riječ je o zemljištu na kojem se svojedobno planirala gradnja nekoliko zgrada u kojima su stanove trebali dobiti pripadnici romske nacionalne manjine. Zgrade su trebale niknuti na prostoru na kojemu se nalazilo zapušteno ilegalno smetlište. Tako je dio stanovnika Svete Klare tada bio oduševljen sto će se na zapuštenoj parceli nešto konačno raditi, drugi su bili protiv toga da im se u susjedstvo dosele Romi, donosi Jutarnji list.

Komentari