Neslužbeno doznajemo: HDZ ima novog kandidata za gradonačelnika Zagreba; ‘Beroš ima previše posla’

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

HDZ je odlučan u namjeri da postane prva politička snaga u glavnom gradu, a spekulacije o tome tko bi mogao biti novi kandidat ne jenjavaju još od njihovog velikog uspjeha na parlamentarnim izborima. Ova stranka svim silama želi pronaći čim jačeg kandidata koji bi Milanu Bandiću oteo njegov dugogodišnji tron, ali i prešao druge jake kandidate koji su već najavili svoj ulazak u utrku, poput Tomislava Tomaševića i Vesne Škare Ožbolt.

Iako se u tom kontekstu najviše i spominjalo ime Vilija Beroša koji je i sam rekao da će prihvatiti kandidaturu ako stranka odluči da je on najbolji izbor, izgleda da su iz HDZ-a odlučili promijeniti smjer.

Ime koje se sve više spominje ono je Domagoja Ivana Miloševića, jednog od najbogatijeg Hrvatskog političara. Kako neslužbeno doznajemo od izvora iz HDZ-a, ova je stranka ipak odlučila da je Milošević njihov ‘konj za trku’.

Razloga za odustajanje od Beroša bilo je više. Prvo, aktualni je ministar zdravstva imao mnogo posla oko koronavirusa. Drugo, Vlada trenutno priprema reformu zdravstva oko čega će biti potrebno mnogo angažmana s Beroševe strane koji se do sada toj stranci pokazao kao adekvatan čovjek za vođenje zdravstvenog sustava zemlje. I treće, posljednje afere oko nejgovog imena, pa i pad popularnosti Nacionalnog stožera, definitivno mu nisu išli u prilog, komentirao je  jedan visoki dužnosnik HDZ-a za Jutarnji list.


“Točno je da se Milošević u nekim razgovorima spominje kao mogući kandidat. On svakako ima želju za time, već se aktivno priprema i okuplja ekipu”, dodao je isti izvor za spomenuti dnevni list.

Drugi im je izvor pak ispričao da su ovi izbori za gradonačelnika Zagreba HDZ-u mnogo važniji nego bilo koji prije njih.

“Na prijašnjim izborima uvijek se u utrku ulazilo jako kasno, a imena kandidata objavljivana su u zadnji čas. Zbog toga nisu bile moguće ozbiljne pripreme pa bi sve uvijek završilo nekim debaklom. Jasno je da je tada HDZ redovito igrao na Milana Bandića pa sve to nije čudno. No, sada nam se prvi put otvara ozbiljna šansa za Zagreb i sve će biti drugačije”, rekao je.

Komentari