MINUS IZ ZALAGANJA: Neki zastupnici Gradske skupštine su samo šutjeli, a neki nisu zatvarali usta

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prije par dana je održana prva sjednica Gradske skupštine nakon smrti Milana Bandića. Znatno mirnija od onih na kojima je prisustvovao pokojni gradonačelnik trebala bi biti posljednja u ovom sazivu. Na prethodnih 39 sjednica pokazalo se tko je bio osobito angažiran oko pitanja koja muče građane Zagreba, a tko je samo sjedio i šutio.

Tomislav Tomašević iz inicijative “Zagreb je NAŠ!” zaslužio je peticu iz zalaganja u rad Skupštine. Iako je izostao sa četiri sjednice postavio je 23 pitanja i prijedloga, u raspravama je sudjelovao 258 puta, za povredu Poslovnika javio se 12 puta, imao je 13 ispravaka netočnih navoda, replicirao je 191 put, a s replikom se nije slagao i ispravljao je netočan navod 56 puta, prenosi Tportal.

Zastupnici se nistu osobito iskazali po pitanju dolazaka. Na svih 39 sjednica bilo je prisutno njih 17 od ukupno 51 zastupnika. Nedolasci na sjednice teško su objašnjivi, osobito kad se zna da za prisustvovanje sjednici zastupnici dobivaju oko 1600 kuna.

Među najkativnijma ističe se nestranački zastupnik Renato Petek, poznati kritičar rada Milana Bandića. On je u pitanjima raspravama sudjelovao 121 put, upisao je 63 replike, a imao je i 32 pitanja i prijedloga, kao i 21 ispravak netočnog navoda. Za petama su mu SDP-ovi Matej Mišić i Saša Molan. Mišić je u raspravama sudjelovao 139 puta i imao 32 pitanja i odgovora dok je Molan sudjelovao 170 puta te imao sedam pitanja i prijedloga.


Aktivna je bila i Anka Mrak-Taritaš, koja je u rasprava sudjelovala 216 puta, imala osam pitanja i prijedloga, a replicirala je 166 puta.

Među zastupnicima koji se nisu istaknuli po zalaganju ističu se dva člana Bandićeve stranke. Ševko Omerbašić tek je jednom sudjelovao u raspravi, a Radenko Tomić je jednom postavio pitanje i jednom replicirao. Nisu se iskazala ni dva nestranačka zastupnika. Miroslav Polovanec jednom se javio za pitanje, jednom je sudjelovao u raspravi i jednom je replicirao. Jozo Milićević postavio je šest pitanja i prijedloga, a u raspravama je sudjelovao četiri puta.

Komentari