Maras smatra da jedino Zoran Milanović može pobijediti Kolindu na predsjedničkim izborima: Evo što je rekao o Ivi Josipoviću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras smatra da afera oko fotomontaže ministra Tolušića u drugi plan baca nervozu HDZ-a, propali posao s avionima i činjenicu da ljudi masovno odlaze iz Hrvatske. Komentirajući predstojeće predsjedničke izbore istaknuo je da je po njemu najbolji kandidat Zoran Milanović

“Ako je postojala informacija, da je SOA provjeravala fotografije ministra Tomislava Tolušića zar vam nije logično da se netko nije obratio državnom odvjetniku, a ne da on odgovara medijima da nije čuo za to. Davno je DORH trebao reagirati, a ne da tjednik to objavi pa da se javnost time bavi”, istaknuo je Maras.

Smatra da ovakve afere u drugi plan bacaju nervozu HDZ-a, propali posao s avionima i činjenicu da ljludi masovno odlaze iz Hrvatske.

“A mi se sada bavimo tko je kakve cipele imao”, kaže.


Nije htio komentirati detalje oko fotomontaže ministra Tolušića. “Pravi problemi našeg društva nisu je li netko imao špicaste ili oble cipele, to se rješava na mjestima gdje se rješava. Jeste čuli od DORH-a i policije da imaju sumnje u neko kazneno djelo? Ja nisam čuo, samo sam čuo da se stvorila afera”, rekao je novinarima u Saboru.

Ne zna kada će na dnevni red doći interpelacija SDP-a o povjerenju ministru Krstičeviću. Ističe da to nije pitanje osobnih odnosa nego pitanje funkcioniranja Vlade, te se nada da rasprava neće biti kao ona prošlog tjedna.

“Mi ćemo u interpelaciji pokazati da ministar Damir Krstičević nije u stanju obnašati tu dužnost, govori napamet, reagira emocionalno, funkcija ministra je da odrađuje posao, dobro je imati emociju, ali kao odrasla osoba mora preuzimati odgovornost”

Maras ističe da nije najbolji sugovornik na temu nabavke aviona jer smatra da nam sada avioni ne trebaju jer su preskupi, a imamo djecu koja ne mogu dobiti lijekove.

Komentirao je i povratak Ive Josipovića u SDP. “Kada sam čuo da se gasi njegova stranka rekao sam da su im širom otvorena vrata u SDP-u.” Kaže da njegova stranka ništa nije nudila Josipoviću jer tako ne funkcionira i da za to novinari moraju otići u stranku MIlana Bandića i HDZ.

Maras ne vidi boljeg predsjedničkog kandidata od Zorana Milanovića. Smatra da je jedini koji može pobijediti aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović za koju kaže da “nakon četiri godine iza njezine politike nije ostalo ništa unatoč pompoznim najavama o najbogatijoj zemlji na svijetu”.

Komentari