Maras se povlači iz utrke za Zagreb, SDP ima novi plan? ‘Spreman sam odustati, samo jedno želim’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

„Spreman napraviti dogovor s Možemo! da imamo najveće šanse pobijediti. Predložit ću to SDP-u. Umjesto da pričamo tko je s kim, trebamo pričati o pobjedi“, poručio je danas predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras. Smatra kako je Zagreb na prekretnici, a ono što se nikako ne smije dopustiti na nadolazećim lokalnim izborima jest da Milan Bandić ostane na vlasti.

U studiju Večernji TV-a potvrdio je da je Tomislav Tomašević bio već dva puta na razgovoru u SDP-u. Na pitanje hoće li prepustiti kandidaturu čelniku platforme Možemo! , Maras nije želio odgovoriti konkretno, već je samo istaknuo kako je nužan dogovor.

„Želim građanima objasniti što nova uprava može napraviti. To je najvažnije. SDP je stranka koja ima podršku u Zagrebu. Ne želim pričati je li veća nego prije. Ima puno građana koji vjeruju. SDP je spreman nastupiti i sam, ali nama je prioritet promjena gradske vlasti“, pojasnio je.

Iako prema anketi koju je naručio SDP ima podršku sedam posto birača, Maras tvrdi kako su jedina relevantna anketa izbori.


„Kako god da bude, SDP na izbore ide s jednom listom i jednim kandidatom. Moje mišljenje je da svaka lokalna zajednica ima svoju politiku. O tome brigu vodi predsjednik stranke“, kazao je i zaključio da će u drugom krugu podržati bilo koga tko nije Milan Bandić i kandidat HDZ-a.

Komentari