KREŠO BELJAK NIJE ŠTEDIO RIJEČI ‘Prostitutke su prave dame u usporedbi s gnjidama i kvazipolitičarima poput ovakvih’

Foto: Ivana Kaurloto

I dalje je aktualna tema prelazak Mladena Madjera, člana HSS-a, u Bandićev klub. Njegov potez kritizirali su mnogi političari, a i USKOK je najavio da će provesti istragu. Madjer je na poziciju u Saboru došao kao zamjenik zagrebačkog župana Stjepana Kozića, dizao je ruku kada je to bilo potrebno, a o njegovim razlozima prelaska u drugi Klub tek se može nagađati.

Razlog u prelasku iz saborske oporbe vide u korupciji i materijalnoj koristi, a većinska stranka HDZ komentira da bi se stranka iz koje odlaze zastupnici sama trebala zapitati koji je tome razlog. Prebjege iz SDP-a tumače katastrofom zvanom Davor Bernardić, a slične strelice upućuju se i prema šefu HSS-a Kreši Beljaku. Ali dok Bero šuti kao zaliven, valjda i sam svjestan praznine koja ga ispunjava, Beljak nikome ne ostaje dužan, osobito ne izdajnicima iz svojih redova. Tako je nadahnuto opisao Madjera:

“Moralna nakaza, izdajica i prodana duša. Možda sam i dalje beskrajno naivan, ali vjerujem da će USKOK i ostale neovisne, nadležne državne institucije obaviti svoj posao i cijeloj javnosti otkriti pozadinu zadnje u nizu političkih kupovina odnosno zapravo političke prostitucije. Prostitucija je još uvijek kažnjiva u Hrvatskoj, zar ne? Iako, prostitutke su prave dame u usporedbi s gnjidama i kvazipolitičarima poput ovakvih. One barem ne lažu i ne muljaju, nego lijepo unaprijed naplate prodaju svog tijela. I barem im duša ostane čista i mirno spavaju za razliku od ovakvih ljigavaca”.

Beljak je rekao i da će kandidati ubuduće potpisati bianco ostavke i tako će ih se preventivno čuvati od koruptivnih radnji i od ovakvih kupovina.


Komentari