Juričan upozorio Bozanića: ‘Distancirajte se od osoba koje nanose štetu ugledu Katoličke crkve i cijelog hrvatskog naroda’

Photo: Zagrebačka nadbiskupija

Redatelj i aktivist Dario Juričan objavio je još jedno otvoreno pismo na Facebooku. Ovog puta usmjereno je kardinalu Josipu Bozaniću.

Uz pismo je priložio fotografiju Bozanića, Milana Bandića i Natalije Price Oreški ispod Stepinčevog portreta.

“OTVORENO PISMO KARDINALU JOSIPU BOZANIĆU

Ovom prilikom skrenuo bih Vam pozornost na jednu osobu koja se, kako sam zamijetio, s Vamo često i rado fotografira i time Vam, vjerujte mi, pričinja upravo nesagledivu štetu. Riječ je o zloglasnom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Vi ekselencijo možda još niste upućeni, no protiv tog gradonačelnika Bandića i njegove družine zasad se vodi 13 kaznenih procesa i to iz gotovo svih aspekata kriminalnih djelatnosti: počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanje utjecajem, utaja poreza, sprečavanje dokazivanja, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te poticanje na davanje lažnog iskaza, zlouporabu položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem.


Vjerojatno znate da je osoba Milan Bandić odlukom Županijskog suda bila u pritvoru jer je, kako je bilo obrazloženo, „pokazao veliku upornost i kriminalnu volju“.

Velik je to grijeh zagrebačkih struktura.

Mene osobno je pogodio način na koji – što smo saznali sa suđenja u procesu Agram – taj gradonačelnik, razgovara sa svojim najbližim suradnicima. Pa to su sve same psovke, huljenja, ucjene, ponižavanja i verbalna iživljavanja. Žalosti me što je takav ton bio čak i prema Željki Markić, uglednoj katoličkoj aktivistici. I sad se naježim od same pomisli na te ružne i grube riječi!

Kako sveti Otac Papa nikad ne prima političare u izbornoj godini, nadam se da ćete i Vi znati biti na ispravnoj strani povijesti i distancirati se od takvih osoba koje nanose štetu ugledu Katoličke crkve i cijelog hrvatskog naroda.

Sretan i blagoslovljen Božić!
Dario Juričan, zabrinuti građanin”

Komentari