I on kreće u borbu za gradonačelnika Zagreba: ‘Bandić je problem, ali Tomašević nije rješenje’

Foto: Facebook

Zna se ime još jednog kandidata za gradonačelnika Zagreba. To je predsjednik stranke Fokus, Davor Nađi.

O svemu se oglasio i preko svog Facebooka.

“Dragi prijatelji i sugrađani,

danas sam objavio da se kandidiram na izborima za gradonačelnika Grada Zagreba. Zahvaljujem se Upravnom odboru stranke FOKUS što mi je dao povjerenje i podržao moju kandidaturu.


Znanja i vještine koje sam u dosadašnjem radu stekao u privatnom sektoru te kroz obnašanje funkcije zamjenika gradonačelnika Svete Nedelje spreman sam iskoristiti kako bih doprinio popravku stanja u Gradu Zagrebu koje je izuzetno loše. Kandidaturu sam objavio na Branimirovoj tržnici gdje se vide 3 simbola vladavine Milana Bandića: Branimirova tržnica, čija je rekonstrukcija bila najavljena još 2015. kada su obrtnici bez bilo kakvog izbora izmješteni, čime je mnogima bila ugrožena egzistencija. Kao što vidimo, šest godina poslije, pomaka nema.

Niti je došlo do modernizacije, ni do obnove, već je tržnica porušena. S istog mjesta se vidi i željeznička pruga koja grad Zagreb dijeli po pola i uzrokuje niz problema te autobusni kolodvor koji već desetljećima propada, a sa svojom neodgovarajućom lokacijom uzrokuje veliko prometno opterećenje na taj dio grada.

‘Garantiram da će Zagreb postati najtransparentiji grad’

Naravno, problema ima daleko više, poput razrušenih bolnica i škola, no samo stojeći na Branimirovoj tržnici, čak ni osvrćući se glavom nego gledajući samo u jednom smjeru, vidi se probleme koji se u 20 godina vladavine Bandića nisu riješili, nego su još produbljeni. Nažalost, niti među drugim Bandićevim protukandidatima ne vidim osobu koja posjeduje interes, ideje ili sposobnosti se obračunati s tim problemima.

Ja sigurno hoću, a više o idejama i planovima ćete čuti naknadno kada ću imati detaljnije predstavljanje programa. Ukoliko budem izabran za gradonačelnika, garantiram ukidanje prireza i generalno smanjenje poreza u Zagrebu. Nadalje, garantiram da će Zagreb postati najtransparentniji grad u Republici Hrvatskoj i da će gradska uprava i Holding biti daleko efikasniji nego što su to sada. Smanjit ću broj zaposlenih ukidanjem izmišljenih i menadžerskih radnih mjesta te restrukturiranjem gradske uprave i Holdinga. Poduzeća poput Zagrebplakata nisu nešto čime se grad treba baviti i stvarati nelojalnu konkurenciju privatnom sektoru. Grad treba osigurati sigurnu i pouzdanu infrastrukturu, a ne se baviti plakatiranjem.

Zagreb trenutno ima blizu 5 milijardi kuna izdataka samo za plaće, a gdje su još silne milijarde za materijalne rashode i subvencije. U proračunu postoji prostor za trenutne uštede od 3 milijarde kuna godišnje. Zagreb treba rezove kojima bi se oslobodio prostor za ukidanje prireza te preusmjeravanje novca na stabilizaciju gradskih financija, a potom obnovu i izgradnju infrastrukture.

Bandić je problem, a Tomašević nije rješenje. A sigurno to nisu ni HDZ i SDP koji su do sada, svatko na svoj način, držali Bandiću ljestve. FOKUS nudi rješenje!

Pozivam vas i da pogledate stranice www.nadjirjesenje.hr na kojima ćete naći više informacija o meni, o brojnim projektima u Svetoj Nedelji koja je napravila najveće porezno rasterećenje u Hrvatskoj i dobiva nagrade kao najbolji grad za gospodarstvo i kvalitetu života te više informacija o mojoj kampanji”, rekao je Nađi.

Komentari