I Krešo Beljak ide u utrku za gradonačelnika Zagreba? ‘Što više razmišljam o tome, sve više mi se sviđa ideja’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U subotu predstavio se još jedan kandidat za gradonačelnika Zagreba, predsjednik stranke Fokus, Davor Nađi.

Svoju kandidaturu predstavio je na tržnici u Branimirovoj ulici i dao nekoliko obećanja.

Kako bi podržao kolegu, Krešo Beljak gradonačelnik grada Samobora na profilu društvene mreže kratko se osvrnuo i čestitao Nađi na kandidaturi.

“Čestitke mladom kolegi koji je 4 godine vrlo uspješan zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, ali ujedno je tako i meni dao ideju koja mi se sve više sviđa. Naime, 12 godina sam gradonačelnik Samobora, koji sam po svim kriterijima uspio pretvoriti u jedan od najuspješnijih gradova Hrvatske, a već sam prije par mjeseci odlučio da se neću ponovno kandidirati”, otkrio je Beljak.


[DOBRA IDEJA, MOŽDA BIH I JA TREBAO POKUŠATI]

Čestitke mladom kolegi koji je 4 godine vrlo uspješan zamjenik…

Objavljuje Krešo BeljakNedjelja, 17. siječnja 2021.

 

Otkrio da i on razmišlja o istome

“Dakle, nekako sve više mislim da bih isto, sa svojim dugogodišnjim uspješnim iskustvom, mogao napraviti i od susjednog grada. Razmišljam o tome da se i ja kandidiram za gradonačelnika Zagreba. I što više razmišljam, ideja mi se sve više sviđa”, istaknuo je Beljak.

Odluku da više neće biti gradonačelnik Samobora donio je još u rujnu kad je objasnio da smatra da dvije uloge – ona gradonačelnika i ona zastupnika u saboru nisu jednostavne i da je vrlo komplicirano obavljati obje funkcije istovremeno.

“Nije fer prema građanima Samobora da ja dio svoje energije usmjeravam prema saboru, a ne sve prema njima i ja se nakon 12 godina više neću kandidirati za gradonačelnika Grada Samobora”” rekao je Beljak i dodao da i dalje on kao potencijalni kandidat najbolje stoji, ali da smatra da se gradonačelnička funkcija ne može obavljati doživotno.

Osim Davora Nađija za sad je poznato kako na tronu zagrebačke vlasti želi biti i čelnik platforme “Možemo” Tomislav Tomašević, Nezavisni gradski zastupnik Renato Petek, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt.

Komentari