Gordan Maras: Vremena nema, neki su već duboko u kampanji s javnim novcem, opet na istu foru pokušavaju dobiti izbore

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras poručio je danas da je SDP spreman za dogovor sa strankama centra i ljevice u Zagrebu za predstojeće lokalne izbore u svibnju 2021. godine.

“Vremena nema, neki su već duboko u kampanji s javnim novcem i pokušavaju opet na istu foru kao i prije četiri godine dobiti izbore”, istaknuo je Maras na konferenciji za novinare.

“Trebamo svi skupa sjesti što prije za stol i dogovoriti izlazak na izbore kako se ne bi desilo ono što se desilo prije četiri godine”, rekao je i podsjetio da su tada imali dvije kandidatkinje takozvanog lijevog centra – Sandru Švaljek i Anku Mrak-Taritaš te da je na kraju pobijedio Bandić.

Zamoljen za komentar tvrdnji bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića da bi Maras trebao biti kandidat za gradonačelnika, rekao je da mu ta Bernardićeva izjava djeluje čudno s obzirom na to da je imao vremena iskazivati podršku dok je bio predsjednik SDP-a. “To mi danas čak izgleda malo bizarno”, dodao je.


“700 milijuna kuna košta žičara, a taj novac mogli smo potrošiti puno pametnije, samo da smo napravili racionalniju žičaru na staroj trasi i tri puta jeftiniju, kao što je realno trebala biti. Ovako su novac zaradili samo oni koji su poznati gradonačelniku Bandiću“, poručio je Maras.

Za taj novac, rekao je, moglo se izgraditi 20 umirovljeničkih domova, 40 škola ili čak stotinu vrtića u Zagrebu.

Isti je izvođač u Santa Caterini i u Zagrebu i to je jedino što nas veže, uz to da se i Filip Zubčić tu i tamo skija i osvaja bodove i na Santa Caterini i na našem Sljemenu”, rekao je i ustvrdio da je žičara u Santa Caterini četiri puta jeftinija i ima osam puta veći kapacitet od one u Zagrebu. Ondje je, kaže, napravljen posao u skladu s nekim normama, transparentno i s jasnim odgovorima, a u Zagrebu nije.

O problematici sljemenske žičare govorili su i gradski zastupnici SDP-a – potpredsjednik Gradske skupštine Matej Mišić i predsjednik skupštinskog Odbora za kontrolu Darko Liović.

Komentari