‘DOSTA JE IGNORIRANJA STRUKE’ U bitku za Zagreb uključila se i poznata arhitektica

Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

Dok neki svoje kandidature već povlače, drugi se tek priključuju u jednu od najneizvjesnijih borbi za Zagreb. Jedna od onih koji s trona žele skinuti Milana Bandića je i arhitektica Marina Pavković, osnivačica te koordinatorica inicijative stručnjaka i znanstvenika ‘Obnovimo Zagreb’.

Svoju kandidaturu predstaviti će u petak u Meštrovićevom paviljonu, gdje će ujedno predstaviti i Nezavisnu listu koja će se natjecati za vijećnička mjesta u Zagrebačkoj skupštini.

“Sveprisutnu lošu praksu ignoriranja struke od strane politike osjetili smo i na vlastitoj koži. I odlučili se suprotstaviti. Zagreb, zapušten prije potresa i razoren u potresu, ne smije biti žrtva špekulantskih predatora i političkih mediokriteta. Osim post potresno, Zagreb se mora obnoviti u svakom smislu. Zbog svega toga – idemo na lokalne izbore 2021. godine”, poručili su na Facebooku inicijative.


Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjećamo, “Obnovimo Zagreb” nastao je u svibnju 2020. godine, mada je ideja žurnog okupljanja stručnjaka i znanstvenika iz različitih područja začeta odmah po potresu, u situaciji općeg kaosa uzrokovanog potresom, koji je gradske i državne vlasti zatekao nespremne i ogolio krizu menadžmenta na obje razine.


“Odlučili smo svojim stručnim znanjem i iskustvom pomoći sugrađanima u nevolji. I ne samo njima. Odlučili smo pomoći državnim i javnim tijelima, također. I nismo se štedjeli. Razložnim primjedbama i konkretnim prijedlozima intenzivno smo se uključili u raspravu i doradu prijedloga Zakona o obnovi nakon potresa. Obraćali smo se Vladi, nadležnim ministarstvima, svim parlamentarnim strankama i gradskim institucijama koje imaju utjecaj na proces obnove i na kvalitetu života stradalih Zagrepčana”, poručili su tada.

 

Komentari