BANDIĆ PADA? Za ovog bi kandidata glasalo čak 30 posto Zagrepčana, no je li on uopće dorastao tome da bude prijetnja ‘Kumeku’?

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Rezultati ankete koju su zajednički naručile stranke ljevice i lijevog centra kao podlogu za dogovor o formaciji u kojoj će izaći na izbore protiv aktualnoga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića govore da im je širom otvoren put da Bandića nakon dvadeset godina vladanja glavnim gradom skinu s trona.

Prema neslužbenim informacijama, 30 posto Zagrepčana bi za idućeg gradonačelnika birali čelnika platforme Možemo! Tomislava Tomaševića. Premda bi se prema ovome istraživanju gradonačelnika biralo u dva kruga, Bandić nema nikakve šanse jer bi u prvom krugu za njega glasalo samo 15 posto ispitanih građana.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ima podršku 8,5 posto birača, a predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman njih samo 7,6 posto. U drugom krugu sučelili bi se Tomašević i Bandić, a Tomašević bi uvjerljivo pobijedio.

Vrlo slični rezultati bili su dobiveni i u prijašnjoj anketi koja je provedena prije dva mjeseca, a naručio ju je SDP. To je istraživanje SDP-u bilo potrebno kako bi otklonili dvojbe s kojima je suočena njihova stranka, a to je hoće li podržati kandidata druge stranke, odnosno Tomaševića ili će ipak inzistirati na svom kandidatu.


Rezultati ankete u ponedjeljak su prezentirani predstavnicima svih stranaka zagrebačke lijeve oporbe i one koja predstavlja centar, te trebaju biti podloga za konačnu odluku kako na izbore, piše Jutarnji.

Nakon službene prezentacije rezultata ankete, Tomašević je dogovorio sastanak sa svim strankama s kojima surađuje u Zagrebu, a koje su se i na parlamentarnim izborima ujedinile i formirale zeleno-lijevi blok u Saboru, izuzimajući Radničku frontu koja je nedavno istupila. Odluku kako će izaći na izbore neće donijeti sam, nego će je izbrusiti sa svojim političkim partnerima.

Komentari