Bandić je odlučio dati pola milijuna kuna crkvi u Karlovcu? Trebaju obnoviti oltar jer svetište pohodi puno hodočasnika

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Oltar Svetišta svetog Josipa treba se obnoviti. Iz Župe blažene djevice Marije Snježne javili su tu informaciju gradonačelniku Milanu Bandiću i naveli da se radi o “svetištu koje godišnje pohodi veliki broj hodočasnika”. Bandić je potom, usred pandemije koronavirusa i tragedije Zagrepčana čiji su domovi devastirani u potresu, odlučio čak pola milijuna kuna uložiti u obnovu spomenutog oltara u drugom gradu, piše Index koji je u posjedu dokemnata.

Ova odluka je potvrđena 24. studenoga 2020. godine, a izvršit će ju Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava. U zaključku se objašnjava da je to “suradnja i partnerstvo na području promicanja ljudskih prava“.

U znak zahvale, župa je obećala na primjerenom mjestu ispisati imena svih velikih sponzora te ih također upisati u spomenicu Nacionalnog svetišta kao trajan spomen i zahvalu, prenosi Index.

Istog dana Bandić je dodijelio i 400.000 kuna Župi Presvetog Trojstva u Moravču kao financijsku potporu za sanaciju župne dvorane od posljedica potresa, piše Index.


U obrazloženju se ova financijska injekcija navodi kao “potpora vjerskoj zajednici”.

Komentari